Hervormde Gemeente 's-Gravenzande

Beeldmerk Protestantse Kerk

Hulp en Tips.

Kerkdiensten op PC Opslaan.

Wilt u deze diensten op uw computer opslaan en later nog een keer luisteren dan kan dat heel eenvoudig. We gaan met de muis/cursor boven de naam van een kerkdienst hangen, klikken de RECHTER muistoets en selecteren dan Opslaan als. Dan geven we een plaats op waar we het bestand op willen slaan. Hierna wordt het bestand op de computer gezet. Als we daarna op de betreffende plaats het bestand aanklikken dan kunnen we het beluisteren zonder dat we verbinding met het internet hebben.

Kerkdiensten op MP3-speler of multimedia-CD zetten.

De bestanden die we op de computer opgeslagen hebben kunnen we daarna op een MP3-speler zetten. Ook kunnen we meerdere van deze MP3 bestanden op een CD of DVD zetten en in een multimediaspeler op de TV afspelen. Zo kunnen er ongeveer 12 - 15 kerkdiensten in het mp3-formaat op 1 CD gezet worden.

Kerkdiensten op Audio-CD zetten.

Als we een kerkdienst op een Audio-CD willen zetten moeten we op een aantal zaken letten. Een Audio-CD kan maximaal 70 of 80 minuten geluid bevatten. Is de kerkdienst langer dan moeten we als eerste met behulp van bijvoorbeeld het geluidsbewerkings programma GoldWave het op de computer opgeslagen geluidsbestand inkorten of in 2 stukken verdelen van elk maximaal 70 minuten. Met behulp van het programma [CDBurnerXP] kunnen we het mp3-bestand omzetten en een Audio-CD branden.

Video bekijken op een Mac-computer.

Als u op een Mac computer video opname van de kerkdiensten wilt bekijken met Quicktime dan moet u een plugin downloaden. Een beschrijving hiervan is te vinden op de site van Microsoft. Hiermee kunnen *.wmv bestanden in QuickTime bekeken worden.

Video bestanden opslaan op computer.

Hier geld hetzelfde als voor het opslaan van geluidsbestanden.  We gaan met de muis/cursor boven de naam van een kerkdienst hangen, klikken de RECHTER muistoets en selecteren dan Opslaan als. Dan geven we een plaast op waar we het bestand op willen slaan. Hierna wordt het bestand op de computer gezet. Als we daarna op de betreffende plaats het bestand aanklikken dan kunnen we het bekijken zonder dat we verbinding met het internet hebben.

Problemen met Windows-7 en/of Internet Explorer 10.

Als de geluids en/of beelduitzending niet start terwijl er wel een uitzending is kan er een probleem zijn als een bepaalde beveiliging automatische in werking treed. Deze ActiveX filtering staat in de browser instellingen bij Extra en moet NIET aangevinkt worden. Zie hieronder.

Problemen met geluid en beeld.

De website is gemaakt voor Internet Explorer onder Windows. Maakt u gebruik van een andere internet browser en of besturingssysteem dan kunnen er problemen zijn met de weergave van beeld en geluid. Bekijk dan eventueel de tips op de volgende website: http://www.nederland.fm/geen_beeld_geluid.htm

Vragen.

Mocht u nog vragen en/of problemen hebben dan kunt u contact met ons opnemen en dan doen we ons best om u te kunnen helpen.

Abraham Vreugdenhil, e-mail:  a.vreugdenhil@hccnet.nl

Naar bovenzijde pagina